Golvslipning

– Rätt underhåll förlänger ditt golvs livslängd.

DAGS ATT SLIPA DITT GOLV?

Vi på Sydsvensk Golvslipning har sysslat med golvslipning och golvbehandling under flera år och är experter inom allt som har med golv att göra. Att slipa och behandla sitt trägolv lyfter ofta hela rummet och är dessutom mycket billigare och mer miljövänligt än att lägga in ett nytt golv. Ibland kan det däremot visa sig att golvet faktiskt behöver bytas och då vi kan såklart hjälpa dig att lägga in nytt. Vi rådgör tillsammans med dig om vilka möjligheter som finns för ditt golv och vad som är den bästa lösningen för dig.

Vi erbjuder våra tjänster till privatpersoner och företag i hela södra Sverige.

Vad kostar golvslipning?

Pris för golvslipning kan variera och en del olika faktorer spelar in. Exempelvis hur golvet ska ytbehandlas, vilket träslag golvet är, hur många kvadratmeter som ska slipas eller om annan reparation är nödvändig. Att slipa parkettgolv är däremot som regel billigare i pris än exempelvis furu. Vi vill att du alltid ska känna dig trygg och nöjd både före, under och efter golvslipningen. Det inkluderar en rimlig och överenskommen prissättning utan några överraskningar för dig. Lämna tryggt uppdraget till oss som är proffs på golv!

 

Vad kostar golvslipning per kvadratmeter?

Vårt grundpris för golvslipning per kvm är från 154 kr efter ROT-avdrag. Form av ytbehandling, skick på golvet och hur många kvadratmeter som ska slipas påverkar såklart priset. Kontakta oss för att få en tydligare prisbild om våra tjänster och produkter. Vi skickar gärna en offert helt kostnadsfritt som du i lugn och ro kan ta ställning till.

 

Dammfri Golvslipning?

Att slipa golv dammfritt är något som många av dagens golvslipare gärna marknadsför, men helt ärligt har svårt att utföra exakt som utlovat. Våra maskiner dammsuger automatiskt under slipningen, men en liten mängd damm är omöjlig att undvika. Slipa golv med så lite damm som möjligt är däremot viktigt, inte bara för att det ska vara rent och snyggt, utan också för att det är skonsamt mot miljön.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM GOLVSLIPNING

Vi får många frågor från våra kunder. Det kan vara alltifrån om processen kring att slipa golv, pris på olika åtgärder eller vad den nya trenden att slipa golv dammfritt egentligen innebär. Vi är glada att våra kunder är nyfikna och ställer frågor eftersom det sätter en bra grund för tydlig kommunikation – vilket är en förutsättning för att du som kund ska bli nöjd.

För att underlätta för dig som funderar på att slipa parkettgolv, pris eller kanske vill olja eller lacka trägolv, försöker vi här sammanfatta våra svar på de vanligaste funderingarna våra kunder har om allt som berör golvslipning. Har du några andra frågor eller vill prata med oss direkt är du välkommen att kontakta oss!

 

Vad är fördelarna med att slipa golvet?

Jämför du med att byta ut ett golv helt och hållet så är fördelarna med golvslipning kort och gott pris och miljö. Det är ett billigt sätt att piffa upp ditt hem samtidigt som du bevarar det gamla och således hjälper miljön. Frågar du oss är det också få saker som är så fint som ett nyslipat trägolv eller en trätrappa!

Med det sagt så kan ibland ett golv på grund av skada eller för många nedslipningar behöva bytas ut helt. Vi kan i sådana fall självklart hjälpa till med det också. Är du osäker så är det bara att kontakta oss så rådgör vi vad bästa lösningen är för just dig.

 

Hur ofta bör man slipa sina golv?

Det beror på träslag, hur ofta golvet slipats tidigare och om det är trä- eller parkett. Generellt gäller att ju hårdare trä, desto längre hållbarhet. Parkettslipning av golv i furu kan behöva slipas var femte år, medan ett parkettgolv i ek kan hållas i bra skick i över tio år. Vi rådgör gärna om du funderar på om ditt golv bör och/eller kan slipas.

Mycket beror också på hur välvårdat golvet är. Har man dammsugit och torkat golvet regelbundet brukar det räcka för att maximera hållbarheten. Har man däremot gått med skor och grusat ned kan det ha bildats repor som sliter på golvet.

 

Vad erbjuder ni för tjänster och vad kostar det?

Vi erbjuder slipning och ytbehandling av trägolv, parkettgolv och trätrappor. Vi kan också lägga nytt golv, både parkett och massivt trä.

Behandling av trappor är något vi har stor erfarenhet av. De flesta trappor går att slipa och få att se ut som nya igen. Trappor kräver mer planering och faktorer som byggteknik och träslag spelar stor roll för arbetsprocessen och mycket kan gå fel om man inte vet vad man gör. Därför är det vanligt att man anlitar proffs för behandling av trappa trots att man som privatperson kanske har slipat trägolv tidigare.

Det är svårt att ge en exakt kostnad för alla tjänster vi erbjuder. Priset beror på flera olika faktorer och kan variera, till exempel golvtyp och behandling. Vi erbjuder alltid konkurrenskraftiga priser med ROT-avdrag. Vi kan ge en mer specifik prisbild så fort vi fått en tydlig bild av vad du är ute efter för behandling. Kontakta oss så kan vi snart skicka en offert som du i lugn och ro kan ta ställning till.

 

Hur lång tid tar det att slipa, lacka och olja golv?

När vi ska slipa golv, tar vi normalt 40-45 kvadratmeter per dag. Det är sedan valet av ytbehandling som påverkar den totala tiden. Att lacka golv tar 4-5 timmar efter den sista strykningen. Vi lackar alltid 3 gånger eftersom det i vår erfarenhet ger snyggast resultat och bäst skydd. Vi kan såklart också hjälpa till lacka golv utan att slipa om du föredrar det. Tänk dock på lacken har svårare att fästa på ett oslipat golv.

Vill du istället använda olja som behandling så har det en torktid på 12-24 timmar.

 

Vilka typer av ytbehandling erbjuder ni?

Vi erbjuder behandling i olja, hårdvaxolja och lack. Behandlingarna finns i olika nyanser och vissa går att kombinera med färg. Om du tittar på våra färgkollektioner så notera att träslag och ålder påverkar slutresultatet och kan avvika något från exemplen. Kolla med oss innan så kan vi oftast säga om färgen blir mörkare eller ljusare utifrån ditt golv.

Generellt gäller att lack inte kräver något underhåll från din sida men att oljning kräver underhåll någon gång om året om det slits mycket.

 

Behöver vi förbereda eller tänka på något innan?

För det första är det inga problem för er att bo kvar i huset medan vi utför behandlingen. Våra maskiner är försedda med dammsugare som tar bort majoriteten av allt damm, men det är svårt att få till en helt dammfri golvslipning. Därför kan det vara bra att flytta eller täcka över objekt i fönster eller liknande som du är extra rädd om.

Efter att vi kommit överens om vilken behandling ni vill ha är det bra om ni bokar tid cirka 3 veckor innan ni vill att vi ska börja. Som med allt annat så gäller annars ”ju tidigare desto bättre”!

Notera att om ni vill möblera ett nylackat eller nyoljat golv bör ni vänta 24 timmar och ännu längre för tyngre möbler eller mattor. Vi ger mer exakta instruktioner efter behandlingen för när du kan möblera och ger också skötselråd för hur du bäst vårdar golvet och ökar livslängden på golvet.

 

Använder ni miljövänliga produkter?

95 % av alla våra behandlingar är miljövänliga och 60 % av dem är helt fria från lösningsmedel. Då inkluderar vi även lack och oljor. Vill du har mer information om vilka av våra behandlingar som är mest skonsamma mot miljön så kontakta oss.

 

I vilka orter finns ni?

Vi kan hjälpa dig oavsett var i södra Sverige du befinner dig. Vi har mycket att göra, men kontaktar dig så fort vi kan. Vi har kontor på 11 orter som du hittar i Borås, Göteborg, Hässleholm, Malmö, Jönköping, Halmstad, Helsingborg, Kristianstad, Växjö, Karlskrona och Kalmar.

  Få en gratis offert


  Telefon*


  rot

  Använd ROT-avdrag för att få din golvslipning billigare

  ROT-avdraget ger dig tillbaka 30% av arbetskostnaden.
  Vi utför till exempel ekparkettgolv, golvslipning samt 3 ggr lack eller oljevaxbehandling för 154:- kr/kvm inkl. allt efter ROT.​

  Vill du veta mer? Ring oss: 0706 – 70 02 08